Een andere soort 'Kool-salade'
Gluten en lactose vrij - 2 personen
Benodigdheden: snijmes, mengschaal
Ingrediënten: 100 gram ongekookte quinoa, 1 zakje (300 gram) voorgesneden rode kool of 1/4 rode kool, 100 gram wortels, 2 bosuitjes, 2 nori vellen, 1 el appelazijn of witte wijn azijn, 1 tl mosterd, 1 tl tahinipasta of amandelpasta, 1 el ahornsiroop of honing, zout en peper
Bereiding: kook de quinoa volgens aanwijzing op de verpakking met een beetje zout en laat ze afkoelen, snij de rode kool in fijne kleine stukjes, rasp de wortels fijn, snij de bosuitjes klein, knip de nori vellen in kleine stukjes boven de mengschaal en meng alle ingrediënten samen. Maak een dressing van de azijn, mosterd, notenpasta, ahornsiroop/honing, zout en peper, voeg 1-2 el water toe. Verdeel de dressing over de gemengde groenten en quinoa, meng ze goed door elkaar, verdeel over de borden en.... Enjoy!