Bananenbrood de luxe
Suiker, gluten en lactose vrij
Benodigdheden: blender, mengkom, bakpapier, cakevorm of ovenschaal
Ingrediënten :
3 eieren, 300 gram gepelde banaan rijp, 1 tl kaneel, 150 gram havermout, 1 tl (afgestreken, of iets minder) bakpoeder*, 2 kleine appels (geschild en in kleine stukjes gesneden), ca 100 gram bosbessen (diepvries), snufje zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Blend de havermout tot (bijna) meel, bewaar de havermout apart, voeg daarbij het bakpoeder en de kaneel. Blend vervolgens de bananen, eieren en met een snufje zout. Beetje bij beetje voeg je het mengsel van de havermout toe tot een glad beslag. Schep het beslag in de mengkom en voeg de bosbessen en de in stukjes gesneden appel toe. Bedek je bakvorm met het bakpapier, zo dat het de hele vorm bedekt (dan heb je geen vet nodig tegen het aanbakken). Giet het beslag in de vorm en zet het vervolgens in de voorverwarmde oven. Bak het bananenbrood in 45-60 min gaar. Chek tussendoor met een sathe prikker in het brood, kleeft er nog iets aan dan is ze nog niet gaar. Let op: prik daar waar geen fruit zit ;)
Snij ze in stukken en bewaar in de vriezer, zo heb je altijd een snel ontbijt of tussendoortje bij de hand.
*) bakpoeder kan je vervangen door weisteenpoeder